CYKELVEN SOM INDSATS

At fremme cyklismen er at udøve adfærdsforandring. Blandt eksperter er der bred enighed om, at en afgørende brik i adfærdsforandring er at gøre det let og attraktivt at vælge den ønskede adfærd. Cykelven er en billig måde at gøre cyklen til det lette valg, fordi vi vedligeholder cykler løbende og vejleder i alt, der er cykelrelateret. 

På den ’bløde’ og svært målbare side, skaber en Cykelven følgende resultater:

  • Man sender det klare signal, at arbejdspladsen reelt ønsker bæredygtig og sund adfærd, at ledelsen står bag en sådan adfærd og så bliver CSR-afdelingens proklamationer rent faktisk til konkrete tiltag i hverdagen. Ved at skrive guides, anbefalinger, tests af produkter og andre gode tips, sætter vi hverdagsmotion på dagsordenen.

  • En fast og kontinuerlig ’nudging’ på medarbejderne. Vi holder aldrig op med at sige, hvor fantastisk det er at cykle hver dag, og vi kommer året rundt og sikrer, at udstyret er i orden, så køreturen bliver let for cyklisten.

  •  En let og billig måde at give alle medarbejdere fordele, så de får en gulerod for at tage cyklen, nedbringe CO2 udledning, leve sundere og tage mindre plads på veje og parkeringsplads.

På den mere konkrete side, skaber en Cykelven følgende resultater:

  • Hverdagscyklistens cykel har typisk behov for en fagmand ca. 3 gange om året. Det betyder, at cyklen samlet set er på værksted i 2-5 dage, hvor cyklisten er nødsaget til at vælge bilen, bussen eller anden transport. Cykelven reparerer cykler imens cyklisterne er på arbejde, så de ikke er nødsaget til at vælge anden transport imens deres cykel bliver sat i stand. Færre værkstedsdage og flere dage på cyklen.

  • En bil udleder gennemsnitligt 170 g. CO2 pr.km. Så klimaet mærker hurtigt fordelene ved cyklisme. Cyklingens effekter og samfundsøkonomi, Tranportministeriet, 2013

  • Hvis danskerne cykler 10% mere vil effekten ifølge Dansk Industri mærkbar. De skriver, at: "I alt vil antallet af sygedage falde med 267.000, hvoraf 112.000 vil være arbejdsdage. Desuden vil der blive opnået en samfundsøkonomisk gevinst på 1.137 mio. kroner om året."  Det kan din arbejdsplads hjælpe med, og vi kan måle hvor meget. Læs hele artiklen her.

 

Kontakt os på info@cykelven.dk og hør nærmere om hvordan en Cykelven-ordning kan bidrage til dine mål. Og hvad vi kan opnå ved at kombinere forskellige tiltag.

Du kan også se, hvor let det er at have en Cykelven, og hvordan en personlig bookingside ser ud.

Cykelven – Socialøkonomisk Cykelkompagni ApS

Emblasgade 175, 2100 København Ø

info@cykelven.dk

 

CVR: 3420 1226

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle