PensionDanmark

Cyklisme som en del af virksomhedskulturen

PensionDanmark er et pensionsselskab på Østerbro i København med ca. 280 ansatte hvoraf ca. 70% er medlemmer af ordningen. Siden februar 2014 har medarbejderne kunne gøre brug af Cykelven, når deres cykler skulle serviceres/repareres.

Cykelven kommer ud hver uge, og de pladser som PensionDanmark har til rådighed er oftest booket. Hvis der er et par pladser til overs, sørger Amin Qzil for at skrive det ud på intranettet og minde hans kollegaer om, at man kan få et gratis cykeltjek mens man arbejder.

"Vi kan se, at Cykelven-ordningen er populær her hos os, da det sparer tid for dem, der cykler til og fra arbejdet. De slipper for at tage cyklen forbi en cykelsmed, hvis der er noget der skal ordnes", siger Amin Qzli.

Cyklen er vigtig for mange medarbejdere på arbejdspladsen. Rigtig mange cykler hver dag, fordi der er stor fokus på sundhed generelt, men også fordi, det er bekvemt. Kontoret ligger halvanden kilometer fra togstationen, og det er trods alt nemmere at tage cyklen, end at gå eller skulle vente på en bus.

Ledelsen øjnede, at det var en god idé at støtte de ansatte, der allerede cyklede hele eller dele af vejen. Samtidigt ”nudger” det lidt til dem, som måske har tænkt over at cykle, men aldrig rigtig har fået gjort det til en vane at cykle til arbejde. Fra begyndelsen sørgede PensionDanmark i samarbejde med Cykelven for, at der var lånecykler og firmacykler til rådighed for medarbejdere. Medarbejderne havde dermed mulighed for at benytte cyklen i stedet for tage en taxa, hvis de lige skulle til et møde inde i byen. 

"Cyklen er et udmærket transportmiddel for kortere eller halvlange turer – især når man skal igennem byen. Faktisk så går det hurtigere for mig at komme på arbejde med cykel end med bil", siger Amin Qzli.

For at gøre det endnu lettere at vælge cyklen, besluttede de også at få en Cykelven tilknyttet arbejdspladsen. Cykelven reparerer ikke kun de ansattes private cykler, men også de firma- og lånecykler PensionDanmark har investeret i, så de altid er køreklare.

Cykelven – Socialøkonomisk Cykelkompagni ApS

Emblasgade 175, 2100 København Ø

info@cykelven.dk

 

CVR: 3420 1226

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle