Turister på to hjul

Vi tog til indre by en solrig dag for at tale med nogle turister om hvordan de oplever København fra cyklen.

"Cyklen for os er glæde og liberté!"

Diane, Nathalie og Eve, Paris

Den lille familie står og kigger på et kort og planlægger ruten når jeg kommer frem til dem. "I går cyklede vi rundt omkring Nytorv, nu er vi på vej mod Tivoli og i morgen tager vi over den nye bro og til Christiania." siger Nathalie. Hun fortsætter: "Det er oplagt at vælge cyklen når man er på ferie i København. Det er en forholdsvis lille by, nemt at finde rundt, og masser af plads for cyklister. I Paris er der ikke plads til cyklister ligesom her. Vi vælger meget hellere cyklen fremfor at tage bussen! Hvis der lige er noget man vil se er der bare at stå af cyklen og tage en pause og nogle billeder - eller en kaffe!"

"Vi kan godt lide at tage cyklen med i båden så at vi kan cykle rundt lige meget hvilken havn vi kommer til."

Jørgen og Helle, Helsingør

Jeg går forbi Jørgen og Helle som sidder fredeligt og kigger ud over vandet fra en lille bænk midt på broen. Parret her har taget båden til København og de tager i stort set altid cyklerne med. De har været med i Malmø og i Amsterdam. "Det er da en meget dejlig måde at komme rundt på' siger Jørgen 'og her i København så tager man hensyn til hinanden og giver plads til både cyklister og fodgængere'. De har lige været forbi Lynetten, en bådhavn på den anden side af Refshaleøen, og nu holder de lige en lille pause før de skal videre.

"Det er fantastisk at se så mange forskellige versioner af cykler, udstyr, måder at cykle på og ikke mindst cykellivsstile. Det er et Disnyeland af bycykling!"

Michael, Winnipeg

Michael havde egentlig ikke så meget tid til at snakke fordi hans kone stod og ventede på ham på den anden side af broen. Men nu hvor jeg begyndte at stille spørgsmål omkring cykler så var det jo vist meget interessant. Michael er i gang med at tage en master i byplanlægning og skriver om hvadman kan gøre for at få flere til at cykle. Derfor er det jo oplagt at tage cyklen rundt for at se byen. "Jeg vælger altid cyklen fremfor hvilken som helst anden transportform. Og når jeg nu besøger verdens mest cykelvenlige by kunne jeg ikke forestille mig at gøre noget andet end at tage cyklen!"

Seneste blogindlæg