Vi sidder 10 timer om dagen...

...lad os gøre noget ved det!

En ny rapport fra Instituttet om folkesundhed på SDU, viser at vi i gennemsnit sidder ti timer om dagen. Det er uanset alder, køn og uddannelse. Kontorarbejdere sidder på arbejdet, og vælger ofte at også sidde nogen timer i sofaen når de kommer hjem. Til gengæld er de lidt mere aktive i weekenderne end dem som har et mere fysisk krævende arbejde. Men i gennemsnit lander det alligevel på en ca. 10 timer siddende om dagen.

De berømte 30 min om dagen

Fysisk inaktivitet er farligt. At vi ikke bevæger os nok kan lede til overvægt og fedme, som i sin tur kan give kroniske sygdomme og psykiske lidelser. Sundhedsstyrelsens anbefalinger siger at vi minimum skal bevæge os 30 min om dagen, eller 3,5 timer om ugen. Det kan være rigtig svært at presse ind i en travl hverdag.

Det er her hverdagstransporten kommer ind. At tage cyklen på arbejde kan være en oplagt måde at få motion på skemaet hver dag uden at afsætte en time i træningscentret.

Cykelservice mens du jobber

Derfor vil vi gerne støtte op omkring cyklingen, og gøre det lettere for alle som allerede cykler, og måske inspirere dem som ikke endnu kastet sig ud i det. Godt vejr og en velplejet cykel kan gøre underværker for cykeloplevelsen. Vejret er vi desværre ikke herre over, men cyklens tilstand er derimod lettere at gøre noget ved. Derfor har vi har vi lavet en Cykelven-ordning som er tilknyttet arbejdspladser. En cykelmekaniker kommer forbi hver uge og laver de ansattes egne cykler. Man kan endda lave en aftale hvor service og lapning er ganske gratis. Så står cyklen altid klar til brug. Ønsker man at få lavet reparationer udover det, så er det også muligt, man skal bare selv betale for det.

Måske har din arbejdsplads allerede en ordning? Kig ind på www.cykelven-portal.dk for at se om I står med på listen.

Hvis du ønsker en Cykelven til din arbejdsplads, så tal med ind HR-chef, eller send os en mail så ringer vi din arbejdsplads op! Skriv til info@cykelven.dk.

Seneste blogindlæg