Mød Michael - en hverdagshelt

Rambøll blev i sidste måned den første virksomhed i Danmark med en 'Cykelvenlig arbejdsplads'-certificering i guldkategorien. Cyklistforbundet har lavet en certificeringsordning for at præmiere de arbejdspladser som gør lidt ekstra for deres cyklende medarbejdere. I den anledning tog vi ud til Rambøll i Ørestaden og tog en lille snak med Michael Schad, 50, der arbejder som konsulent for Rambøll Danmark.

Motion og mental velvære

Daglig motion kan være svært at få presset ind i en travl hverdag med arbejde, børn, madlavning og Den Store Bagedyst. Michaels måde at takle det på er at tage cyklen på arbejde. ”Motion er godt fordi der også sker noget med dit mentale velvære. Du bliver i godt humør. Du bliver glad i låget af det!” fortæller Michael, der har 12 km. på arbejde fra hjemmet i Nordhavn. Alene hans transport til og fra arbejde bliver til godt 2.500 km. årligt.

”Den måde jeg cykler på betyder jo faktisk noget for min arbejdsplads. Jeg har ikke haft sygefravær i flere år og det er jeg sikker på kan tilskrives min daglige cykelmotion året rundt”, fortæller Michael, som mener at arbejdspladsen gerne må motivere til at tage cyklen. Samtidigt understreger han at valg af transport-middel til og fra arbejde er bestemt af mange og forskellige forhold og den frihed til at vælge hvordan man kommer på arbejde, skal altid respekteres.


Cykling=fremkommelighed

Men cykling handler ikke udelukkende om sundhed og få renset hovedet: ”København er ikke en by, der er særlig bilistvenlig. Biltrafikken er stigende, så i virkeligheden er cyklen oftest den hurtigste måde at komme frem på” fortæller Michael og uddyber ”bil ville tage mig længere tid i myldertiden. Metro vil tage, give and take, nogenlunde det samme som bil. Så på den måde er der også noget tidslogik i det for mig, andet kan ikke betale sig!”.


Cykelvenlig arbejdsplads

En måde Rambøll har gjort Michaels liv som cyklist nemmere på er med de faciliteter de har stillet til rådighed, mere specifikt indendørs cykelparkering, samt omklædning- og badefaciliteter. Michael fremhæver også det lille cykelværksted og spuleområdet, hvor man selv kan ordne det mest basale med sin cykel som noget han virkelig sætter pris på, da han selv reparerer sin cykel. Men for dem som ikke er lige så fingernemme, så kan man stadig booke en tid hos Cykelven for at få strammet kæden og justeret bremserne.


Seneste blogindlæg