Lad der blive lys

I mandags havde Supercykelstier inviteret til indvielse af en ny belysning som er blevet installeret i en tunnel på Farumruten. Lys i en tunnel lyder måske umiddelbart ikke så nyskabende, men netop denne belysning er, udover at være vildt flot, også interaktiv og intelligent.

Flow og tryghed

Projektleder Tine Brandt-Nielsen beskriver belysningen således: Den nye belysning tilpasser sig tidspunktet på dagen og året. Dermed sørges der for, at der altid er optimal belysning i tunnelen, både når det er mørkt og når solen står højest på himmelen. Belysningen tilpasser sig lyset udenfor og skal på den måde være med til at mindske følelsen af at være blændet, når man kommer ind i tunnellen fra skarpt dagslys og omvendt sikre optimal belysning, når det er mørkt. Lyshjulene er et dekorativt element, der samtidig fungerer som et tryghedsskabende tiltag ved at synliggøre tidligere brugeres aktivitet i tunnelen læge efter at de er ude af syne. Dette bidrager til følelsen af konstant aktivitetet og minimerer perioder, hvor tunnelen ligger øde og forladt hen.

På den måde skaber belysningen flow og tryghed for cyklister og andre trafikanter langs Farumruten.

Samarbejde med studerende

Lysinstallationen er blevet skabt i et samarbejde mellem virksomheden ÅF lighting og studerende ved Aalborg universitet i København. Der er lagt fokus på tryghed og interaktivitet. Det er den første af flere af den her slags som skal skabe tryghed og flow på cykelruten.

Cykelservice på cykelstien

Eventet i mandags var velbesøgt. Udover cyklister, naboer og en borgmester, så var Cykelven på plads og gav gratis cykelservice.

Seneste blogindlæg