Forårsrengøring


I dag er det Hjalte, der deler ud af sin cykelviden.

Som cyklist bør man vide, at vinter og snevejr kan gøre cyklen rigtig træt. Det er ikke kulden, men salten, som bliver brugt på vejene, der forårsager rust og tæring. Nu hvor foråret er her, og der ikke er mere salt på vejene, er det en god idé at give cyklen lidt ekstra opmærksomhed.

​​Her er nogle vigtige do's og dont's i den forbindelse.

DO med vand

Brug varmt vand med lidt opvaskemiddel i til at rengøre din cykel. Brug en opvaskebørste og tør efter med klud. Husk især reflekser og fælge, da de hurtigt bliver meget beskidte, og det er vigtigt, at de holdes forholdsvis rene.

DON’T med vand

Undgå at bruge højtryksspuleren, da den kan få grus og snavs ind steder, hvor det ikke skal være og ødelægge for eksempel dit gearskifte. Hold dig derfor fra højtrykspuleren, selvom det kan virke som en god idé og en let løsning.

DO med olie

Husk olie efter vasken! Din kæde skal smøres for at have det rigtig godt, brug en god dryp-olie. Kør kæden baglæns, mens du drypper olie midt på kæden. Tør overskydende olie af med en klud.

DON’T med olie

Undgå at bruge andre produkter end det, som er egnet til kæde, dvs. cykelolier. WD40 er f.eks. ikke en cykelolie og skal ikke bruges til at smøre kæden med.

Seneste blogindlæg