Upcycling - brug din cykel som andet end en cykel


I dag er det René, der deler ud af sin cykelviden.

I dag vil jeg gerne give inspiration til forskellige måder at anvende cykeldele på – til andet end det, de oprindeligt var tiltænkt – så de bliver til gode, flotte og interessante hverdagsgenstande, som du kan bruge både i dit eget hjem eller give som populære gaver.

Cykelven er som bekendt en del af Socialøkonomisk Cykelkompagni, der også favner det stationære cykelværksted Buddha Bikes, som vi selvfølgelig samarbejder rigtig meget med. Hos Buddha Bikes reinkarnerer, bygger og sælger de Danmarks bedste brugte cykler, og det er noget, vi er meget stolte af. Nogle af de dele, der er for slidte til at blive brugt på en cykel, kan vi dog sagtens bruge til andre ting.

Denne måde at genanvende ting til andet end deres oprindelige formål kalder man også for upcycling, som er en udvikling af ordet recycling. Jeg er selv gået i gang med at samle alle de slanger ind, som jeg skifter på Cykelven-medlemmernes cykler, og dem vil jeg have en til at lave tasker af. Men det er bare én idé. Her er der en masse andre eksempler, som du selv kan prøve af, hvis det er den slags hænder, du har skruet på.

Cykelskammel

Buddha Bikes’ egen værkstedschef, Sylle, har været i det kreative hjørne og lavet lidt skamler ud af gamle kasserede cykelstel, bremser og sadler ude fra værkstedet. Den er praktisk på selve værkstedet, men kan bestemt også bruges i mange andre forskellige sammehænge. Vi har a fog til nogen stående til salg need på værkstedet, hvis du er interesseret. Besøg os på Emblasgade 175 på Østerbro, hvis du har lyst.

Nøgleringe og smykker

Næsten alt lavet af cykelkæder ser fedt ud, og en nøglering er en rigtig simpel ting at lave, men vi har også set eksempler på f.eks. øloplukkere. Vi har selv lavet nogle simple nøgleringe, som du selvfølgelig kan få fingre i, hvis du har lyst. Bare skriv det til os på info@cykelven.dk, så ser vi, hvordan vi får en frem til dig.

Om man bruger dele fra kæden, cykel-eger eller noget helt ​​tredje, så findes der på nettet mange eksempler på cykelsmykker. Her er det netop eger, der formet til et armbånd, men kun fantasien sætter grænser her. Hvad med sådan noget som kædeled-øreringe? Det ville jeg gerne se.

Borde

Der er mange eksempler på borde lavet af cykeldele. Vores egen huskunster, Samson, er netop i gang med at lave et bord, der ligner lidt det her, ligesom han har lavet noget i samme stil til disken i Buddha Bikes, så der kan man komme ned og få inspiration til sit eget bord, hvis det skulle være. De har helt garanteret også en bunke cykelskrot, du kan få med til at sætte dit projekt i gang. Bare spørg!

Vægpynt

Cykelhjul har den store fordel, at de er runde, og det er rigtig rart for øjet - synes de fleste i hvert fald. Derfor er de også rigtig gode til at lave både flot og brugbar vægpynt af. Her er bare to eksempler på brug af cykelhjul til noget både flot og praktisk: En lyskædeinstallation og en opslagstavle, som begge helt sikkert tager kegler blandt dine cykelvenner.

Toiletpapirsholder

Apropos praktisk, så er der meget få dele på en cykel, der ikke kan bruges til en sjov og anderledes toiletpapirsholder. Du skal stort set bare vælge den del, du synes er flottest eller fedest, og så - bam - er der cykelstemning helt ud på badeværelset.

The winner takes it all

Men her er det absolut fedeste, jeg er faldet over: Et fuldt skaksæt lavet udelukkende af forskellige cykeldele. Det er konge!

1000 andre ting

På Pinterest har Buddha Bikes oprettet albummet "Cykelkærlighed", hvor der er en masse andre vilde eksempler på sjove ting, der er lavet af cykeldele. Du kan også se billederne her fra bloggen i en højere opløsning. Tjek det ud, og læg selv et billede op, hvis du har noget upcycling-inspiration til os andre.

Seneste blogindlæg