Efterårsråd til cyklisten


I dag er det René, der deler ud af sin cykelviden.

Efteråret er her, regnen falder i stride strømme og dagene bliver kun mørkere. Ikke just det mest motiverende scenarie for en cykeltur. Men, men, det er som bekendt bedst med mindst en halv times cykling om dagen uanset vejret, så her er en række gode råd til, hvordan du ikke bare overlever, men måske endda får glæde af efteråret på din cykel. Se også mine gode råd til efterårscyklen.

Kør en tur i skoven

Efteråret er mørkt og kan måske virke en smule deprimerende. Jeg foreslår derfor, at du bruger en weekenddag på at køre en tur blandt de flotte efterårsfarver i skoven. Hvad enten du er til mountainbiking – som mig – eller bare trænger til en rolig tur med frisk luft, byder skovene på masser af små hyggelige stier, som man med fordel kan benytte på sin cykel.

Min personlige anbefaling er at tage en tur på Amager Fælled. Det er et skønt og kæmpe stort naturområde midt i byen, som alle københavnere bør kende til og benytte. Det er virkelig et unikum, vi kan være stolte af, og med alle de mange små stier behøver du aldrig cykle den samme tur to gange.

Pas på knæene, husk at varme op

Hvis du er en af dem, som ræser derudaf på arbejde om morgenen, så husk at varme op. Kør langsomt de første fem minutter af turen for at få gang i kroppen. Kulden kan være rigtig skadelig for især dine knæ, hvis du ikke får kørt dem i gang i de kolde måneder. Knæbind og andet material, der giver vame til knæene, kan også anbefales.

Bare kom afsted!

Lad ikke de kortere dage afskrække dig. Det er for længst bevist at cykling giver endorfiner og altså mere energi. Og så er det jo altid hyggeligt at komme hjem efter en regnfuld dag og en masse motion, for at slappe af med en velfortjent kop varm kakao på sofaen!

Genovervej din rute

Måske er der andre ruter, end den du plejer at tage, der passer bedre til efteråret for eksempel i forhold til terræn og farbarhed, men også miljø og omgivelser. Skift den kedelige cykeltur langs den store traffikerede vej ud med en lidt mere opmuntrende tur langs den Grønne Sti eller måske den nybyggede Cirkelbro.

Seneste blogindlæg