Efterårsråd til cyklen


I dag er det René, der deler ud af sin cykelviden.

Efteråret er her, regnen falder i stride strømme og dagene bliver kun mørkere. Det stiller alt sammen særlige krav til din cykel og dit udstyr, som jeg vil give et par råd om her. Se også mine gode råd til efterårscyklisten.

Giv din cykel et eftersyn

Når efteråret kommer, er det vigtigt, at din cykel er i topform, så den kan klare det hårdere vejr. Tjek cyklen igennem for rustpletter og sæt ind, hvor det er muligt. Efterspænd gear og især bremser, så du ikke kommer galt afsted i glat føre. Tjek også dine skærme og din sadel. Der er ikke noget mere irriterende end en stor regnvåd plet på bagen efter cykelturen til arbejde. Senere på efteråret, når det begynder at hælde mod vinter, er det en god idé jævnligt at smøre låsen på din cykel. På den måde undgår du at komme for sent på arbejde, fordi din lås er frosset fast.

Hav udstyret i orden

Efterår betyder kortere dage og altså mere mørke, så husk at finde cykellygter og reflekser frem. Det er også værd at overveje at skifte til nogle dæk med bedre greb, da både regn og frost kan gøre vejene glatte. Husk selvfølgelig også cykelhjem!

Korrekt påklædning gør underværker

Et godt tip til at klare kulden, der jo følger med efteråret, er at have mange forskellige lag på. Et næsten eviggyldigt trick er lag på lag frem for én stor, tyk jakke. Faktisk kan du klare dig med den rette kombination en to-tre velvalgte trøjer ret langt hen ad efteråret. Hvis du ikke lige er til cykeloutfittet, kan du nøjes med at have en lange undertrøje under dit almindelige tøj. Den er jo desuden svedtransporterende, så du kan tage den af, når du ankommer på arbejdet. Det danske efterår byder, som vi konstant bliver mindet om, også på en god del regn. Husk derfor at have regntøj eller regnslag i tasken.

Parker din cykel indendørs

Efteråret tager hårdt på din cykel, hvis den får lov at stå i ustadigt vejr. Det bedste, du derfor kan gøre for dig selv og din cykel, er at parkere din cykel indendørs eller under et tag, hvor den er beskyttet mod regn. Har du ikke mulighed for dette, er det vigtigt, at din cykel ofte bliver gennemtjekket for rust, og at beskadigede dele bliver skiftet ud.

Seneste blogindlæg