Please reload

Seneste blogindlæg

Frosne gearkabler

14.11.2017

 

Frostgrader betyder for os cyklister mange nye faldgruber, vi skal have øje for, når vi pendler frem og tilbage. En af dem er, at mange af os oplever, at gearene er frosset fast hen over natten. Der er jo ikke meget, man kan gøre ved vejret, men der er nogle få forholdsregler, man kan tage sig, i kampen mod de kolde dage.

 

Problemet opstår, fordi der i løbet af året kommer kondensvand ind i kablet, og når det så bliver frostvejr, fryser vandet, og du kan ikke skifte gear. Hvis man herefter så stiller sin cykel ned i en kælder eller lignende, smelter isen og gearet fungerer igen, men så fryser det kun et par minutter efter, man er begyndt at køre, hvis der stadig er frostvejr.

 

Det kan være, at temperaturen kun når præcis ned under frysepunktet, men det kan bestemt også være nok til at give problemer med cyklen. Hvis gearet holder op med at virke, er det mest sandsynlige, at gearwiren inde i gearkablet er frosset fast, så det derfor ikke kan trække i gearskifteren.

 

Der er flere forskellige bud på, hvordan man bedst bekæmper problemet. Det meste handler om forebyggelse. Vi har naturligvis testet det af, og efter vores vurdering er det bedste, du kan gøre, at få skiftet wiren ud og lagt et lag teflonspray på. Det forhindrer, at vand kan sætte sig på wiren og vente på frosten.

 

Derudover vil jeg personligt råde dig til – hvis din cykel står ude – at sætte den i et lavt gear, når du parkerer den. På den måde kan du i hvert fald altid komme afsted om morgenen. Og så kan du måske ligefrem være heldig, at det hele tør op, mens du er på vej.

Please reload