Få din egen cykel-airbag leveret til dit skrivebord og læs om brugernes erfaringer mens du venter

Dengang Helene var kommunikationsanvarlig, skrev hun et fornemt indlæg om cykel-airbaggen fra Hövding, fordi hele kommunikationsafdelingen var oppe at køre over produktet. Det er vi stadig, og derfor har jeg valgt at udvide blogindlægget med erfaringer fra nogle brugere af produktet, jeg har talt med. Det vil flere af vores læsere nemlig gerne vide noget om. Nu får du blandt andet også eksempler på, hvad visse brugere mener om produktets komfort og om funktionsdygtigheden, og så kan du også læse om de adspurgtes råd til forbedringer af produktet. Du har stadig mulighed for at få din egen cykel-airbag leveret til din arbejdsplads. Længere nede kan du se, hvordan du bestiller den.

NB: Nogle vakse cykelvenmedlemmer har gjort os opmærksomme på, at det kunne lyde som om, at vi forsøger at tale folk fra at køre med cykelhjelm. Vi vil derfor gøre det klart, at det bestemt ikke er tilfældet. En cykelhjelm er en fantastisk anordning, som har reddet mange mennesker fra alvorlige og fatale skader.

Så fik vi det på plads.

Sådan her ser verdens sikreste "cykelhjelm" ud, der sidder som en krave om halsen og fungerer som en airbag i tilfælde af en ulykke.

Du kan se en video af, hvordan den virker, hvis du klikker her. Og nedenfor ser du en illustration over, hvordan den fungerer.

Nu får du nogle generelle argumenter for og imod cykel-airbaggen, og efter dem skriver vi, hvad de adspurgte brugere har sagt om produktet.

Argumenter for Hövding

1. Hvis du er ude for en ulykke med en Hövding airbag på, er der kun 2% risiko for alvorlig skade mod hovedet. Hvis du er ude for en ulykke med en almindelig cykelhjelm på, er tallet chokerende 90%.

2. En Hövding beskytter størstedelen af dit hoved - herunder din kæbe, dine kinder og din nakke. Det beskytter en almindelig cykelhjelm ikke. Ifølge Stanford University yder en Hövding airbag otte gange bedre beskyttelse end en almindelig cykelhjelm.

3. Fordi Hövding sidder som en krave, der kun udløser i tilfælde af en ulykke, kan du altid møde op på arbejde eller til fest uden det berygtede cykelhjelmhår.

4. Fordi Hövding kun er en krave, er den lige til at putte i tasken, når du ikke cykler.

Argumenter imod Hövding

1. Den er dyr!

2. Den kan kun bruges én gang!

... og svar på tiltale

1. Ja, en Hövding er dyr, men Helena mødte en fyr, med en Hövding om halsen, som sagde: Det har foreløbig kostet mig 15.000 kroner ikke at have en Hövding på. Han havde fået en hjernerystelse, og kunne derfor ikke arbejde.

Desuden erstatter de fleste forsikringsselskaber en Hövding, der er udløst i et uheld.

2. Ja, en Hövding kan kun bruges én gang, men det kan en almindelig cykelhjelm også kun, hvis man går op i ordenlig sikkerhed. Så snart du har været i en ulykke med din almindelige cykelhjelm på - eller i princippet bare taber den på gulvet - bør du skifte den ud.

... og igen

Alle de store forsikringsselskaber erstatter din Hövding. Så hvis du har købt den én gang, kan du roligt cykle rundt i livet med visheden om, at dit hoved vil være beskyttet i alle de fremtidige højresvingsulykker, du vil blive udsat for.

Med disse generelle for- og modargumenter in mente, bør du læse lidt endnu for at finde ud af, hvad dem, som bruger produktet, rent faktisk synes om cykel-airbaggen.

Brugernes erfaringer

Brugernes erfaringer minder overordnet set om hinanden. De er overvejende positive, men nogle af dem har også haft uheldige oplevelser med airbaggen.

Er den nem at have med rundt?

Et af vores argumenter ovenover lyder, at man nemt kan komme airbaggen i tasken, når man ikke cykler. Men det kommer nok an på, hvor stor en taske man har, for en af de adspurgte skriver nemlig, at produktet kan være besværligt at have med rundt, når man ikke cykler.

Hun overvejer at købe en almindelig cykelhjem, som hun kan bruge, når hun skal noget, hvor det er besværligt at have airbaggen med rundt. Hun spænder ikke airbaggen fast til cyklen, ligesom de fleste gør med almindelige cykelhjelme. Det er også et større sats at lade den hænge, når prisen er relativ høj. Så hvis du har en cykelhjelm, men overvejer at købe en airbag, kan du jo gemme hjelmen, hvis du også synes, at airbaggen er besværlig at have med rundt, og du ikke har lyst til at spænde den fast til din cykel.

Er airbaggen komfortabel?

De fleste skriver, at man skal vænne sig til at have den på. De synes, at den er en anelse tung, og at den er varm at have på om sommeren. Til gengæld kan den fungerer som halstørklæde, når det er koldt. En af de adspurgte nævner også, at hun skulle vænne sig til materialet, og så synes hun også, at den sidder en anelse langt oppe under hagen, Men den oplevelse kommer naturligvis an på, hvor lang din hals er, og hvad størrelsen på din airbag er. Du kan se de tre størrelser længere nede. Overordnet set svarer brugerene, at man hurtigt vænner sig til at have airbaggen på.

Blev det hurtigt en vane at bruge airbaggen?

Nogle af brugerne har glemt deres airbag en gang eller to, selvom de skulle cykle. Men alle svarpersoner skriver, at de stort set aldrig glemmer den og flere fortæller, at den er nemt at huske, hvis man er vant til at bruge en almindelig cykelhjelm. Hvis du har tendens til at være glemsom, bør du følge det samme råd, som jeg fik af en bruger: Hæng airbaggen på knagerækken med dit overtøj. Så snupper du den automatisk på vej ud af døren i samme åndedrag, som du griber fat i jakken.

En enkelt svarperson skriver, at hun skulle vende sig til at lade den op. Og det gør den efter sigende hurtigt og nemt. Det fik jeg i hvert fald at vide af en bruger.

Kommenterer folk på den der dims, du har siddende om halsen?

En overvejende del af de adspurgte får positive og nysgerrige henvendelser fra folk, der oftest spørger om airbaggen er komfortabel, og om den rent faktisk virker. En enkelt svarperson har oplevet, at nogle ikke anede, hvad det var han kørte rundt med, men så er det jo anledning til at forklare, hvad det er, og hvorfor de burde købe en. Folk er nysgerrige, så hvis du køber en airbag, vil det forhåbentlig smitte af på andre cyklister.

Brugte du cykelhjelm, før du købte airbaggen?

Alle på nær én var vant til at køre med cykelhjelm, da de købte airbaggen. Den éne person, som ikke har kørt med cykelhjelm, var klar over, at det er en god idé, men det var ikke nok til, at han ville gøre det.

Airbaggen fra Hövding fik ham til at ændre adfærd, så nu er den et fantastisk alternativ til at køre ubeskyttet rundt. Hvis du kender nogle, som ikke gider at køre med cykelhjelm, så spørg dem lige, om de har hørt om den smarte cykelairbag. I værste og bedste tilfælde kan det være, at du redder vedkommenes liv.

Føler du dig tryg med den på?

Enstemmigt ja!

Alle varpersoner føler sig trygge, når de cykler med deres airbag på. Og flere skriver, at de føler sig mere trygge, end de gjorde med en almindelig cykelhjelm.

Er der plads til forbedringer?

Tre ting går igen, når svarpersonerne taler om forbedringer.

1. Den må gerne være en smule mindre.

2. Den må gerne være en smule lettere.

3. Den må gerne være en smule billigere.

En uheldig situation i en elevator på en S-togstation

For at det hele ikke bare er ensrettet fryd og gammen, slutter vi af med en kort historie om en særdeles uheldig bruger, der sandsynligvis ikke længere kører med airbaggen fra Hövding.

"Jeg købte den til min hustru, og efter hun havde brugt den et par uger, glemte hun at ”slukke” for kraven, da hun gik ind i en elevator på S-togstationen. Selvom det sådan ca. er verdens langsomste elevator, så blev kraven udløst, da den kørte op til perronen.

Så det var en kort og dyr fornøjelse, og hun har valgt ikke at købe en ny."

Med det sagt, så gør dig selv den tjeneste at slukke din airbag, når du ikke bruger den, eller når du har tænkt dig at benytte en elevator på en S-togstation.

Jeg vil gerne bestille en airbag fra Hövding

Er du overbevist? Så læs om vores tilbud her.

Den vejledende udsalgspris på en Hövding er 2.295 kr.

Vi vil gerne sælge den til dig for 2.000 kr. lige ud. Og så vil vi også gerne levere den til dit skrivebord.

Sådan bestiller du din egen Høvding

Send en mail til info@cykelven.dk med dit navn, dit telefonnummer, din arbejdsplads og ikke mindst hvilken størrelse Hövding, du gerne vil have.

Hövding findes i tre størrelser

Small anbefales til en hals mindre end 36 cm. Medium anbefales til en hals mellem 34-42 cm. Large anbefales til en hals mellem 38-45 cm.

NB: Det har ingen betydning for sikkerheden, hvilken størrelse Hövding du har på - det er kun et spørgsmål om komfort. Dit halsmål må dog maksimalt være 45 cm.

Læs mere på Hövdings egen hjemmeside her.

Når vi får din Hövding hjem og er klar til at levere den til dig på din arbejdsplads, skriver vi til dig på din mail og aftaler, hvordan den kan blive overleveret.

Vi håber, du bliver glad for din Hövding.

- Cykelven

Seneste blogindlæg