Test af bremseklodser: Kool Stop versus CON-TEC versus Shimano

Vi har testet tre forskellige bremseklodser. Nu kan vi beskrive vores oplevelser og præsentere nogle resultater. Vi fokuserer på faktorerne holdbarhed, bremsekraft i tørvejr, bremsekraft i vådt føre og bæredygtighed. Vil du gerne vide, hvad vores cykelkyndige mekanikere synes om bremseklodserne? Og vil du gerne finde ud af, hvem testvinderen er? Så bør du bruge de næste fem minutter på at læse med her.

God fornøjelse!

Lidt generelt om bremseklodser

I løbet af testen fokuserede vi på bremseklodsernes evne til at bremse under forskellige vejrforhold, og hvor hurtigt de lader til at blive slidt. Det er umiddelbart det vigtigste for cyklisten.

Der er dog også andre faktorer, som er lidt svære at teste, men som er værd at nævne.

Vi tester bremseklodser, men vi gør det ikke på 100 forskellige typer af bremser. Selve bremsemekanismen har naturligvis også noget at skulle have sagt. Det er bare en væsentligt dyrere opgradering af sin cykel, og vi mistænker, at selve bremsegummiet på bremseklodsen faktisk har størst betydning, men det er indrømmet en faktor, der glider udover denne test. Men den samme bremsklods på to forskellige bremser vil føles lidt forskelligt, så derfor nævner vi det.

Så er der diskussionen omkring holdbarhed. Vi kan observere, men med begrænsninger. Vejret, graden af sand, grus, salt og skidt på fælgen vil også have en effekt. Alle bremseklodser til fælgbremser slider også på fælgen - men over mange år, så det er igen temmelig svært at teste. Sund fornuft vil fortælle, at det mere hårde bremsegummi slider mere på fælgen end det mere bløde bremsegummi.

Vores test bekræfter noget, som vi mente at vide i forvejen: Dyrere og mere avancerede typer bremsegummi holder længere end den gængse standard.

Det er fordi der bliver brugt meget mere avanceret teknologi i både design og de forskellige gummi-compounds, producenterne udvikler. Den sunde fornuft ved også, at en bremse, der har en hurtigere bremseeffekt, skal holdes nede i kortere tid og slides derfor mindre per opbremsning. Der er dog også gummi, der forsøger at være skånsom mod fælgen, og det vil formodentligt gå lidt på kompromis med selve bremsegummiets holdbarhed. Men nu er vi ude i spekulationer

Her kommer vores oplevelser og resultater fra testen. Kort og godt.

Kool Stop v-brake

Sådan her ser den ud.

Vores pris: 270 kr. inklusiv montering og justering (Tilbudsprisen gælder i maj måned 2019)

Hvad påstår markedsføringen om produktet?

Kool Stop v-brake er kompatibel med alle v-bremsesystemer og er effektiv i alt salgs vejr. Bremseklodsen har riller, som forskyder vand. Den har det såkaldte Kool Stop Plow Tip, som sikrer optimal bremseeffekt, kontrol og sikkerhed, når man kører i vådt føre.

Holdbarhed

Holdbarheden er god! Vores testperson og mekaniker Martin Lund bemærkede, at han stadig kunne se støbestregen på bremseklodsen efter ca. 2 måneder. Det beviser, at bremseklodsen ikke lader sig slide særligt nemt.

Bremsekraft i tørvejr

Bremseklodsen har en betydeligt bedre bremsekraft end billige bremseklodser. Det kommer ikke som nogen overraskelse.

Bremseklodsen fra Kool Stop er virkelig til at stole på. Du kan lade cyklen trille hele vejen op til den hvide streg ved lyskrydset, trykke på bremsegrebet og bum! Så står du stille.

Den bremser simpelthen bare, som den skal.

Bremsekraft i vådt føre

Der er ikke nogen bemærkelsesværdig forskel på bremseeffekten i tørvejr og i vådt føre. Hvis der er nogen forskel, er den så lille, at en kyndig cykelmekaniker og cyklist ikke bemærker den.

Så når producenten skriver, at produktet er effektiv i alt slags vejr grundet riller i klodserne, som forskyder vand, og at det såkaldte Kool Stop Plow Tip sikrer kontrol og sikkerhed i vådt føre, er der tilsyneladende noget om snakken!

Bæredygtighed

Bremseklodsen fra Kool Stop er bæredygtig i den forstand, at man kan tage bremsegummiet ud af bremseskoen, så man ikke behøver at skifte bremseskoen ud, når gummiet er slidt ned.

Hvis du hiver den lille metalsplit ud af bremseskoen (se det sidste billede ovenover), kan du nemt skubbe bremsegummiet ud og sætte et nyt i.

Det synes vi helt bestemt er et stort plus i bogen!

CON-TEC stop+

Sådan her ser den ud.

Pris: Ingen. Vi sælger naturligvis kun vinderen.

Hvad påstår markedsføringen om produktet?

På nettet er folk enige om, at Con-Tec vstop+ er virksomhedens bedste bremseklods til aluminiumsfælge. Produktet har eftersigende en høj og kontrolleret bremsekraft i alt slags vejr. Og det har vi naturligvis testet.

Holdbarhed

Vores kyndige mekaniker og testperson Martin Sylvest vurderer, at bremseklodsen har en god holdbarhed. I løbet af testforløbet blev bremseklodsen slidt meget langsomt.

Bremsekraft i tørvejr

Bremsekraften i tørvejr er god, men den bider i fælgen på en lidt speciel måde, og det betyder, at moduleringen ikke er helt fantastisk. Så det med, at produktet har en kontrolleret bremsekraft i al slag vejr, er vi ikke helt enig i.

Bremsekraft i vådt føre

Bremsekraften er den samme i vådt føre, som den er i tørvejr. Mekaniker Martin Sylvest kunne ikke mærke forskel.

Bæredygtighed

Pluspoint for bæredygtighed!

Ligesom det er tilfældet med Kool Stop, kan man også tage bremsegummiet ud af bremseskoen, når man skal have skiftet sine Con-Tec v-stop+. Det kan man ved at hive en lille metalsplit ud, og den kan du se på begge billeder ovenover.

Shimano M70CT4

Sådan her ser den ud.

Pris: Ingen. Vi sælger naturligvis kun vinderen.

Hvad påstår markedsføringen om produktet? Produktet er eftersigende fremstillet således, at det reducerer slid på fælgen. Bremseklodsen har en høj bremsekraft i både tørvejr og i vådt føre.

Holdbarhed

Bremseklodsen lader til at holde udmærket, men de er en smule blødere end dem fra Kool Stop, og derfor formoder vi, at levetiden nok en anelse kortere.

Bremsekraft i tørvejr

Umiddelbart er bremseklodsen ikke helt ligeså fed som Kool Stop, siger Martin Lund. Bremsekraften er ikke ligeså god, hvilket formentlig skyldes, at bremsegummiet er en smule blødere.

Bremsekraft i vådt føre

Bremsekraften i vådt føre er stort set den samme som i tørvejr. Stadig ikke helt ligeså god som Kool Stop.

Bæredygtighed

Endnu et pluspoint for bæredygtighed!

Ligesom det er tilfældet med de to andre produkter, kan man også tage bremsegummiet ud af bremseskoen, når det er tid til at skifte sine Shimano M70CT4.

Det kan man (vi forklarer det en allersidste gang) ved at hive en lille metalsplit ud af bremseskoen. Den kan du se på begge billeder ovenover.

Og vinderen er ...

Bremseklodserne fra Kool Stop!

Vi kan ikke sige noget negativt om produktet i forhold til de faktorer, vi har fokuseret på. Holdbarheden er god, bremseeffekten er god i både tørvejr og vådt føre. Produktet er bæredygtigt. Og kun marginalt dyrere end den almindelige standard.

Vi vil naturligvis gerne sælge vinderen af testen!

Prisen er 270 kroner inklusiv montering og justering og tilbudsprisen gælder i maj måned 2019. Normalprisen er 310 kr.

Du kan bestille dem på info@cykelven.dk

Hav en rigtig god dag

Cykelven

Seneste blogindlæg