Topdanmark Cykler

Topdanmark har lavet forsikringer til danskerne i over 100 år. En mekaniker fra Cykelven besøger deres hovedsæde i Ballerup en gang om ugen - her arbejder cirka 1500 mennesker. Over 20% af hovedsædets medarbejdere har efter 4 års samarbejde meldt sig ind i ordningen og der er blevet udført ca. 400 reparationer i 2017

I Ballerup har de haft en Cykelven siden foråret 2012, hvor man valgte at gøre noget ekstra for de mange cyklister. Alle tilmeldte til årets vi-cykler-til-arbejde kampagne fik et serviceeftersyn af deres cykel, så de var klar til at stå distancen i maj måneds store kampagne. Succesen har Topdanmark valgt at gentage siden.

Topdanmark arbejder løbende med at forbedre sundhed og trivsel på arbejdspladsen ud fra devisen om, at medarbejderne er virksomhedens vigtigste aktiv.

 

"At tilknytte en Cykelven til vores arbejdsplads passer perfekt ind i vores indsats for bedre sundhed på arbejdspladsen", udtaler Marianne Granzow fra HR. Topdanmarks Cykelven blev derfor også nævnt i CSR-rapporten. 

 

Topdanmark valgte at undersøge deres cykelfremmende initiativer i samarbejde med Formel M og Ballerup Kommune. Fra 2011 til 2013 kunne de berette om en fremgang på 8% af medarbejderne, der tog cykel eller kollektiv trafik, i sammenligning med året før, når det gælder de mellem-lange afstande (5-25km). Andelen af pendlerture i bil er faldet med 11%, og antallet af kørte kilometer per medarbejder er faldet med 6%. Det har givet en CO2 reduktion på 8% på bare 2 års indsats.

Den sundhedsmæssige effekt er sværere at måle. Det er dog videnskabeligt bevist, at dagligt motionerende medarbejdere er væsentligt mindre syge, hvilket kan mærkes på krop og sjæl - og bundlinjen. Gode vilkår for cyklisme er en anerkendt genvej til at opfordre sin medarbejdere til mere motion.

Topdanmark er en meget CSR bevidst arbejdsplads, og cyklismens almene samfundsgavnlige effekt er heller ikke til at overse. For hver kilometer der køres på cykel frem for bil bliver det danske samfund sparet for 5,5 kr., ifølge en rapport fra COWI fra 2009. Topdanmarks indsats kan altså direkte påvises at skabe samfundsmæssige besparelser der gavner os alle sammen.

Cykelven – Socialøkonomisk Cykelkompagni ApS

Emblasgade 175, 2100 København Ø

info@cykelven.dk

 

CVR: 3420 1226

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle