top of page

CYKELVEN CASE:

GLADSAXE'S BØRN

I Gladsaxe Kommune afsatte byrådet midler til at alle børnehuse og dagplejere kunne søge tilskud til køb af en el-ladcykel. Det gjorde, at næsten alle dagtilbud nu har en eller flere el-ladcykler til rådighed.

Det giver en skøn mulighed for, at de yngste borgere får en masse gode oplevelser. Særligt muligheden for at børnene kan komme ud i naturen har en betydning for kommunen

 

El-ladcyklerne er således en del af en større indsats der også involverer ansættelse af en udekørende naturmedarbejder.

 

”Det er vigtigt, at børnene får en glæde ved at være i naturen, som er rig på oplevelser og opdagelser. Øget viden om og fortrolighed med naturen, kan bidrage til, at børnene bliver mere bevidste om vores fælles ansvar for at passe på naturen og det miljø, vi lever i”

Pernille Bondo Harder, Konsulent for Natur og Miljø

Skovlegeplads

I Cykelven kan vi berette, at cyklerne bliver brugt flittigt. Vi har nemlig fået æren af, at holde dem kørende. Det har vi gjort siden 2021 og det er en opgave vi er stolte af. Det er svært tilfredsstillende, at hjælpe pædagoger og dagplejeres hverdag OG få en masse børn ud i naturen.

 

Det er også en krævende opgave, da el-ladcykler kræver sin mekaniker at arbejde med, og koordineringen af en hel kommunes flåde af cykler skal også sidde i skabet. Dagplejerne og pædagogerne er nemlig så glade for cyklerne, at selv få dage med ukampdygtighed er generende for deres dagligdag.

bottom of page